Kalender

Quadro Viegas: De glorie tijd van de Louis HVI Harp

Georganiseerd door Gravenhof

e enkelvoudige pedaalharp werd geïntroduceerd in Parijs tussen de jaren 1760 en 1820. Het werd in korte tijd een modieus en erg geliefd instrument dat bespeeld werd door dames van de Franse aristocratie, zoals Madame de Pompadour, Marie-Antoinette en keizerin Joséphine.
De snaarspanning van de enkelvoudige pedaalharp is lager dan die van de moderne harp wat een zeer virtuoos spel mogelijk maakt. De zilveren klank is doorzichtiger en bezit een briljante resonantie. Vele werken voor harp solo en harp in combinatie met andere instrumenten werden tijdens deze periode geschreven, niet alleen door bekende harpisten zoals Johann Baptist Krumpholtz en François Joseph Naderman maar ook door bekende componisten zoals Louis Spohr en Jan Ladislav Dussek, wiens beide echtgenoten getalenteerde harpisten waren. De harp van Aurélie Viegas heeft nog toebehoord aan Salvator Callault (1791-1839), harpist aan de Parijse Opera. Quadro Viegas brengt muziek uit de jaren 1796-1815 van o.m. I. Walter, G.H. Köhler en F.J. Haydn.

Quadro Viegas: Aurélie Viegas (enkelvoudige pedaalharp, Erard 1819), Wim Brabants (6-kleppenfluit), Ann Cnop (barokviool) en Herlinde Verheyden (barokcello).

Extra

Na het concert wordt een hapje en drankje aangeboden.

Prijs:

Voorverkoop: 7 euro
Kassa: 9 euro
Kansentarief : 2 euro

Meer info:

WWW.gravenhof.com
Uw evenement toevoegen

Puntstudio is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten in de gegevens van deze kalender, indien u fouten opmerkt, kan u die melden op info@puntstudio.be