Reportages

Natuurbeheer op ijs

Thierry Hoornaert, 21/02/2012

Sinds begin februari was ons land ten prooi aan ijzig winterweer. Terwijl onze noorderburen serieus aan een elfstedentocht zaten te denken, besloot het bestuur van de Hobokense Polder om speciale beheersactiviteiten op te zetten. De bevroren vijvers laten namelijk toe delen te beheren, die anders niet toegankelijk zijn.

Op zondag 12 februari kwam een tiental vrijwilligers bijeen om een handje toe te steken. Afspraak werd gemaakt om 9 u in de Schroeilaan (de straat parallel met de spoorweg) aan de container naast de firma Procap.

Na een koffiekoekontbijt en voorzien van werkhandschoenen en stevige schoenen konden de noeste vrijwilligers aan het werk. Er werd riet en lisdodde gemaaid op het Barberven en de Reigershoek. Ook werd wat hout gekapt en enkele bomen geveld om de watervogels extra nestruimte te bieden. We konden door de sporen in de sneeuw getuige zijn van de aanwezigheid van de vos en heelwat vogels. De natuurbeheerswerken trokken trouwens voortdurend roodborstjes aan.

De jongere vrijwilligers maakten nadien van de gelegenheid gebruik om zich lekker uit te leven op het ijs. Al bij al was het een nuttige, gezellige en leerrijke voormiddag.

Laat een reactie achter

Persoonlijke informatie