Reportages

The Living Festival za 14/07/18 Deel 2

Patrick Daniels, 18/07/2018

Deel 2 : Kids,Bulls of Parade,Lighthouse,Merdan Tapklan Orkestar

In 2016 stampen de oude punkrotten van The Kids al veertig jaar tegen de schenen van al wat de norm is. Met klassiekers als ‘There Will Be No Next Time’ en ‘Fascist Cops’ op de kerfstok is de status ‘legendarisch in de Belpop-geschiedenis’ al jaren verzilverd maar van sleet is er na vier decennia punk & anarchie nog altijd geen sprake. En met dit jubileumjaar voor de boeg lijkt hun concertkalender er alleen maar langer op te worden, tot een tour in de US toe!

Bulls on Parade is ontstaan in de zomer van 2004. Aangezien de bandleden allemaal enorme Rage Against The Machine fans zijn, besloten ze om een hele set op te dragen aan hun favoriete band. Na een paar try-out shows, begon het steeds sneller en sneller te gaan voor Bulls on Parade, en voor ze het wisten speelden ze in clubs en op festivals over heel België, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. In november 2006 werd Bulls on Parade zelfs genomineerd voor de Los Angeles Music Awards in de categorie "best tributeband

Frisse, dansbare popsongs, dat is het handelsmerk van de jonge Leuvense popband The Lighthouse. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur.
Dat het succesrecept van The Lighthouse werkt, bewijst het mooie rijtje hoogtepunten. Zo bracht een reeks van meer dan 100 live shows d
De vindingrijke popsongs doen de luisteraar nog steeds bewegen, al wikkelen ze zich soms in een iets mysterieuzer sfeertje. The Lighthouse laat zien dat ze als songwriters verschillende paden kunnen bewandelen, met een groot hart voor melodie en aanstekelijke harmonieën als rode draad.

Reboot, full speed ahead. De Antwerpse deejay en producer Merdan Taplak viert zijn tienjarig bestaan met de comeback van zijn populaire beatbrassband . Wat in 2007 begon als een muzikaal experimentje - één deejay, vier blazers en een accordeonist - mondde uit in een bruisend feestje op binnen- en buitenlandse podia. Na meer dan 60 shows elk jaar, enkele tv- en radioverschijningen en een handvol releases op internationale compilaties, besloot de band even wat gas terug te nemen. Maar nu zijn ze terug, met volle batterijen, klaar om de draad weer op te pikken. Feest garantie, met Merdan Taplak Orkestar 2.0.

Laat een reactie achter

Persoonlijke informatie