Reportages

Vroegochtendwandeling in de Hobokense Polder

Thierry Hoornaert, 09/05/2013

Deze vroegochtendwandeling is een klassieker en blijft telkens een zeer leuke trip in onze Polder. Zien hoe nevel en mist optrekken, horen hoe de vogels ontwaken en hun eerste liedjes fluiten.

We konden dit jaar heel wat vogels waarnemen, zoals de winterkoning, de zwartkop, de boomkruiper, de bonte en de groene specht, de tchif tchaf, de wielewaal, de koolmees en de pimpelmees, de fitis, de koekoek, de tuinfluiter, de dodaars, de waterral, de tafeleend, de krakeend en de kuifeend, de kleine karekiet, de grote lijster en de zanglijster, de nachtegaal, de zwarte roodstaart en de witte kwikstaart en ga zo maar door. De bosuil hebben we niet gezien, die vind je aan de andere kant van het Antwerpse.

Onderweg konden we ook de Konikpaarden en de Gallowayrunderen tegenkomen.  In het voorjaar zijn er drie nieuwe kalfjes geboren, waarvan er twee in de Polder vertoeven. Aan de Schelde vervoegden we dan even de vaste kern trektellers. Daar vernamen we dat je momenteel heel wat bruinvissen in de Schelde kan waarnemen.

De wandeling werd afgesloten met het traditioneel ontbijt aan de kijkmuur.

Laat een reactie achter

Persoonlijke informatie