Reportages

Louisaland in het Gravenhof zondag 27 november 2016

Vera Lauwers, 08/12/2016

Zondag was er opnieuw kinderfeest in het Gravenhof.

Vanaf 14u konden de kinderen naar hartenlust knutselen. Er was ook een kleurwedstrijd en voor de mooiste kleurplaat was een prijs voorzien. Op de eerste verdieping konden de kinderen hun fantasie uitleven door een versierde huishoudhandschoen te maken of schuursponsjes zodanig te decoreren, dat het net taartjes leken.

Op de tweede verdieping werden grote tekeningen van de koning en koningin van het Gravenhof kleur gegeven door gekleurde dopjes van flessen en dekseltjes van potjes op te plakken.

Om 15u was het tijd voor de toneelvoorstelling van De kolonie MT. Dit gezelschap uit Berchem maakt muziektheater met als doelgroepen zowel volwassenen als kinderen vanaf 4 jaar. De muziek in de voorstellingen is altijd live. Zondag speelde Kristien Arras de rol van de oma en Mark Weiss de rol van de technicus in het stuk BIZAR. De regie was in handen van Marie-Odile Dupuis van het Théatre des mains.
Dit in het kader van de samenwerking tussen de Vlaamse en Franse gemeenschap. In het stuk werd ook een knap staaltje techniek ten beste gegeven en dit werd verzorgd door theatermaker-bricoleur Pat Van Hemelrijck.

Het verhaal zelf gaat over een beetje rare oma met een nogal gek interieur. Als men de deurtjes van de kasten opent, zit er een muziekinstrument in dat begint te spelen ofwel een ander voorwerp of dier dat geluid maakt.

De oma amuseert zich kostelijk in huis. Maar opeens doet de televisie het niet meer en ook de muziekinstrumenten werken niet meer. Oma belt een technicus op om de toestellen te komen herstellen en wanner die komt, gebeuren er allerlei BIZARRE dingen.

Alle kinderen zaten geboeid te kijken en moesten vaak lachen. Ook de ouders waren onder de indruk.

Na de voorstelling was er voor de kinderen nog een cupcake als toemaatje. Die mochten ze zelf versieren en nadien opsmullen.

Zo kwam er alweer een einde aan een leuke gezellige namiddag.  

Laat een reactie achter

Persoonlijke informatie