De platenkast van Helmut Lotti

Donderdag 22/10 was er de platenkast gepresenteerd door Dennis, Ken, Mathias en Tim met als gastvedette Helmut Lotti. Helmut Begon ermee dat zijn link met Hoboken begon door dat hij zijn allereerste Plaatje; Mijn hart mijn lijf opgenomen heeft thuis bij Steff Kamil Carles in diens studio in Hoboken. De tweede link, ik ben supporter van de supporters van den Beerschot. Helmut maakte er met zijn straffe uitspraken en zijn gekke dansjes een boeiende avond van.

-Ik ben begonnen als wielrenner, ik heb 13 koersen gereden maar nooit aangekomen.

-Ja ik heb een titel, Grootofficier d.w.z dat ik mijn degen vrij mag gebruiken.

-Mijn eerste zelf gekocht plaatje; Jennifer Jennings van Louis Neefs, een prachtige stem. Pure kwaliteit die muziek van de jaren 60.

-Paul Mc Cartney was de hardste werker van de beatles een schone fantastische muzikant.

IK heb al heel wat zotte stoten uit mijn botten geslagen op het podium, volgens Johan Vernimmen leek mijn Italiaans op Esperanto.

Als rustmomentje deed Ken een kleine muziekkwis met het publiek die met grote voorsprong gewonnen werd door An een  vrijwilligster van het gravenhof.

Als prijs won  ze de gesinjeerde nieuwste CD van Helmut Lotti Italien songbook.

-Ik was een echt etterje vroeger en ik heb dat nog wel een beetje.

-Ik heb talen gestudeerd geen muziek want muziek zat in de familie dat was een talent.

-De Chet baker sings heb ik pas laat leren kennen, echt muziek om bij wij weg te dromen.

Helmut zong die zoet gevoosde stem even na, de Sonny Site of live en beeindigde de avond met de op film gezongen lied De Schadowman uit liefde voor muziek. Men kon een speld horen vallen in de zaal en er volgde dan ook een daverend applaus en een bedankt voor de plezante avond.

René Bolens