Vroegochtendwandeling in de Hobokense Polder 29_04_2023

Vroeg uit de veren stappen om de eerste vroege vogels die in de lente beginnen te fluiten? Zijn er al een paar voorjaarssoorten in de Polder aanwezig? De natuur op een andere manier beleven? Lekker ontbijten aan een vijver, tenmidden van de natuur? Dat is wat Natuurpunt al jaren in de Hobokense Polder organiseert.

Er waren dan ook vele soorten te beluisteren: roodborst, winterkoning, tjiftjaf, zwartkop, blauwborst, vink, koolmees, pmpelmees, staartmees, gaai, koekoek, grote bonte specht, groene specht, kleine bonte specht, en er waren zeker 5 nachtegalen aan het zingen.

Aan het water zagen we wilde eend, bergeend, nijlgans, canadese gans, slobeend, kuifeend, tafeleend, krakeend, knobbelzwaan, dodaar, en cetti zanger.

Aan de Schelde vlogen wulpen en een kievit over en hadden we nog zanglijster, putter, tuinfluiter, kleine plevier, grasmus en zelfs tapuit. Tenslotte hebben we ook ekster, kauw en zwarte kraai gespot, die een sperwer wegjoeg.

Er werd ook aandacht besteed aan de initiële resultaten van de uitbreiding van het begrazingsraster, dat werd gefinancierd door de Vlaamse Overheid en de Europese Unie. Er werd tijdens de excursie gebruik gemaakt van nieuwe wandelpaden, die werden aangelegd met behulp van een openstellingssubsidie van de Vlaamse Overheid.